Akcie a podujatia na Orave september - október 2024

Krásy Oravy September - Október 2024

Zažite jeseň na Orave a buďte s nami počas jesenných dní a vychutnajte si zaujímavé kultúrne podujatia na Orave.

Prehľad podujatí a akcií jeseň na Orave v mesiacoch September - Október 2024

Rozlúčka s letom a privítanie jesene, tradičné jarmoky, jesenná turistika, záver bežeckej sezóny a ďalšie zaujímavé podujatia na Orave.

plte-orava_1 

Orava 1944

Rekonštrukcia bojov z obdobia SNP na Orave. Mesto Trstená, Klub vojenskej histórie Orava a miestna organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Trstená pozývajú na pripomenutie 80. výročia Slovenského národného povstania. Súčasťou podujatia bude ukážka zbraní zavedených vo výzbroji príslušníkov OS SR a informačno-propagačný stan z Regrutačnej skupiny Žilina.

Termín podujatia: 1. 9. 2024
Miesto konania: Lokalita pod Hálečkovou v Trestenej

Slanický ostrov divadla 2024

Piaty ročník mutižánrového divadelného festivalu Slanický ostrov divadla 2024, ktorý počas druhého septembrového týždňa prinesie výtvarne umenie, divadelné prestavenia, diskusie, filmové projekcie, koncerty. Cieľom festivalu je priniesť do regiónu hodnotné divadelné inscenácie a sprievodný program komunikujúci dôležité kultúrno-spoločenské a etické témy. Tiež učiť vnímať a porozumieť umeleckej výpovedi, podporovať rozmanitosť kultúr, rozvíjať empatiu, morálne a etické hodnoty.

Termín podujatia: 2. 9. - 8. 9. 2024

Facebook udalosť

Župný deň

Pestrý program pre celú rodinu, dozviete sa viac o aktivitách a činnosti kraja, ale aj rôzne zaujímavosti o našom kraji, ktoré ste doteraz možno nevedeli. Súčasťou podujatia bude remeselný jarmok šikovných regionálnych výrobcov, zároveň si budete môcť vyskúšať rôzne techniky ľudových remesiel.

Termín podujatia: 7. 9 . 2024

Miesto konania: Oravský hrad - Oravský Podzámok

Beh do Choča 2024

Ďalší ročník bežeckého podujatia memoriál Joža Čajku - Beh do Choča 2024 sa uskutoční 7. 9. 2024. Veľký Choč je s výskou 1 611 m n. m. dominantým vrchom Chočských vrchov. Je viditeľný už od Štrby a z celej dolnej Oravy. Vrchol Veľkého Choča je turisticky veľmi vyhľadávaný a poskytuje nádherné výhľady na celé okolie.

Viac informácii o podujatí - Beh do Choča 2024

Festival Medze

Festival o klíme, meste a komunite v Dolnom Kubíne. Bohatý program a zaujímavé diskusie.

Termín podujatia: 7. 9. - 8. 9. 2024

Facebook udalosť

 

Kubínsky jarmok

Tradičný jarmok v Dolnom Kubíne v termíne 13. 9. - 14. 9. 2024

 

Nočný beh Kuzmínovom

Ďalší ročník bežeckého podujatia Nočný beh Kuzmínovom sa uskutoční 27. 9. 2024 v Dolnom Kubíne. Body sa započítavajú aj do výsledkovej tabuľky Oravskej bežeckej ligy.

Registrácia od 16:30 na Námestí P. O. Hviezdoslava v Dolnom Kubíne.

Ďalšie podujatia, ktoré organizuje OBL ako aj priebežné hodnotenie a výsledky môžete sledovať na ich stránke obl.sk

podujatia-september-2024