Akcie a podujatia na Orave november - december 2024

Krásy Oravy November - December 2024

Jeseň na Orave je v plnom prúde, opadané listy, jarmoky, šarkany, jesenná hubačka a príprava na zimu. Buďte pri tom a sledujte s nami zaujímavé kultúrne akcie a podujatia na Orave.

Prehľad podujatí a akcií jeseň na Orave v mesiacoch November - December 2024

krasy-oravy-november-december-zima-2024  

Naše huby a ich využitie vo Florinovom dome

Hubárska sezóna na Orave tento rok začala neskôr ako sme boli zvyknutí. Leto na huby bohaté nebolo, za to jeseň to príjemne vynahradila. O našich hubách a ich využití je aktuálna výstava vo Florinovom dome v Dolnom Kubíne. Výstavu si môžete pozrieť do 8.12.2024 a určite sa dozviete mnoho zaujímavých informácií a budete prekvapení, aké huby sa na Orave našli a ako ich naši predkovia dokázali využiť.

Termín trvania výstavy: 23.9.2024 - 8.12.2024

  

Snow film fest 2024

Trinásty ročník Snow film fest tento rok prinesie najlepšie svetové a české filmy so zimnou outdoorovou tematikou. Diváci sa môžu tešiť na expedície českého horolezca Máru Holečeka, kajakovanie z 20-metrových ľadových vodopádov, arktické dobrodružstvá či 600 km dlhý traverz cez Grónsko.

Festival predstaví aj film Simply Beautiful o zdolaní nepálskej hory Sura Peak, a Changabang: Návrat na žiarivú horu, kde sa traja lezci pokúsia o legendárny výstup. Ďalej sa bude premietať film Do hôr a späť, ktorý sa zameria na lavínovú bezpečnosť.

Termín podujatia: 8.11.2024 - 18:00

Miesto konania: Oravská knižnica Antona Habovštiaka Dolný Kubín

Vstupenky online

  

Jesenné výlety na Orave

Orava je bohatá na miesta s peknými výhľadmi na okolie. Najkrajšia je príroda na jeseň, keď opadávajú listy zo stromov a naskytne sa tak nádherné pestrofarebné divadlo. Niekedy stačí menšia prechádza na kopec v okolí.

Na Orave je mnoho pekných miest, ktoré poskytujú pekné výhľady na okolie. Pripravili sme ich zoznam a rozdelili podľa jednotlivých okresov.

Zoznam vyhliadkových veží a rozhľadní na Orave.

  

Orava Otužilci - Otužovanie na dušičky

Orava otužilci pozývajú na spoločné otužovanie 1.11.2024 pri príležitosti sviatku všetkých svätých. Čas stretnutia na pláži pri Studničke je o 17:00, predpokladaný vstup do vody je 17:30

Termín podujatia: v piatok 1.11.2024 o 17:00 hodine

Miesto konania: pláž pri Studničke, Námestovo